Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)

de daniastefania in Prajituri, 22 Aug 2015 | 4729 vizualizari

 

Pentru cei carora le place crema de zahar ars, va aduc astazi o reteta diferita de cea clasica, dar la fel de gustoasa. O crema de zahar ars ciocolatoasa!

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 600 ml lapte
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1/2 cana zahar

Pentru caramel:

  • 4 linguri zahar
  • Putina apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100):

Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata. Lasam putin la racit,amestecand din cand in cand sa nu se ingroase. Ouale le mixam cu restul de zahar, pana se deschid la culoare. Apoi le amestecam cu ciocolata. Pregatim caramelul. Punem zaharul la fiert cu putina apa. Il lasam pana se caramelizeaza. Avem grija sa nu se arda. Turnam caramelul pe fundul unei forme. Turnam compozitia cu oua si ciocolata in forma. Dam la cuptorul preincalzit la 170 grade C timp de 45 de minute. Facem proba scobitorii. Cand scobitoarea iese curata, e gata crema. Lasam la racit. E absolut delicioasa. O combinatie interesanta, care sper sa va placa.

TIPS-URI

1

Daca nu doriti sa simtiti ciocolata prea intens, puteti folosi doar 160 gr ciocolata. Dar atunci reduceti si cantitatea de lapte la 470 ml.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu ciocolata (reteta nr.100)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rigo Iancsi