Crema de zahar ars cu dovleac

de Mihaela11_jo in Prajituri, 23 Noi 2010 | 7349 vizualizari

 

Aceasta reteta de crema de zahar ars din bucataria americana are un plus de aroma conferit de piureul de dovleac copt.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de zahar  
  • 2  si 1/2 cani de lapte  
  • 3 oua mari  
  • 3 albusuri  
  • 1 cana piureu de dovleac  
  • 1 lingurita scortisoara macinata  
  • 1 lingurita esenta de vanilie  
  • 1/4 cana fulgi de cocos
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu dovleac:

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac.

Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata  de seminte si fibre cu ajutorul unei linguri . Se unge o tava de cuptor cu ulei; se tapeteaza cu folie de aluminiu, care la randul ei se unge cu ulei. Se aseaza dovleacul in tava cu scobitura in jos. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 1 ora sau pana un cutit patrunde cu usurinta in coaja dovleacului. Se scoate dovleacul din cuptor si dupa ce s-a racit putin , se scoate miezul cu ajutorul unei linguri. Se pune intr-un mixer pentru  a obtine un piureu omogen.

Dintr-un dovleac de 1.250 kg se obtin cca 2 cani de piureu de dovleac.

Jumatate din zahar se pune intr-o tave de cuptor rotunda cu diametrul de 23 cm si se incalzeste pe ochiul mare de la aragaz pana se caramelizeaza; se tapeteaza cu caramelul si peretii laterali ai tavii. Restul de zahar se pune pe foc mediu cu laptele si se amesteca  incontinuu pana clocoteste.

Intr-un bol se bat albusurile spuma, se adauga apoi ouale intregi , piureul de dovleac,scortisoara si vanilia si se mixeaza bine( la viteza medie a mixerului).Se adauga treptat laptele fierbinte. Se toarna  compozitia in tava cu zaharul caramelizat; aceasta se plaseaza intr-o tava mai mare cu apa si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Se lasa la cuptor cca 1 ora sau facem proba cu scobitoarea.

Se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca. Se acopera si se da la frigider 4-5 ore.

Fulgii de cocos se pun intr-o tigaie anti aderenta si se prajesc pana iau o culoare aurie. Se rastoarna crema pe un platou, se presara cu fulgii de cocos si se decoreaza dupa gust.

Se serveste rece. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Guguluf de toamna cu dovleac si pere