Crema de zahar ars (multicooker)

de Irinukaaa in Prajituri, 21 Iun 2014 | 3583 vizualizari

 

Un desert deosebit de bun!

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 4 linguri zahar (pentru crema)
  • 4 linguri de zahar pentru caramel
  • 1 litru de lapte
  • stafide
  • 1 plic de zahar vanilat/ esenta de vanilie/ baton de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars (multicooker):

Se pun cele 4 linguri de zahar in oala Multicooker si se selecteaza functia Fry. Cand s-a topit (fara sa se innegreasca), il intindem uniform pe peretii si pe fundul oalei, lasandu-se la racit pana acesta crapa.

Intre timp batem bine ouale cu zaharul, adaugam laptele, stafidele si esenta de vanilie.

Punem compozitia in Multicooker, selectam functia Bake, 150 de grade, 20 minute.

Se poate servi cald si rece de la frigider!

{Reteta a fost inspirata de la utilizatorul bylaura, "Crema de zahar ars" si adaptata la aparatul Phillips Multicooker}

TIPS-URI

1

Eu am folosit pentru crema zahar BRUT (NU BRUN) care nu indulceste asa de tare si din cauza asta a iesit o culoare putin mai diferita fata de ce stim a fi "normal''.

2

N-am fost pe faza cand aparatul a terminat de gatit si l-am mai lasat vreo 20 de minute inanuntru. De preferinta se scoate imediat ce si-a terminat timpul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars (multicooker)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura de post la Multicooker