Creme Brulee (Crema de zahar ars)

de MyCookingLife in Prajituri, 2 Feb 2012 | 8116 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 9 oua
  • 150 g + 100 g zahar (cu cat este mai mult zahar, cu atat mai mult sirop va avea)
  • 2 fiole esenta rom Dr. Oetker
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • peltea de gutui (sau dulceata)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Brulee (Crema de zahar ars):

Se caramelizeaza 150 g zahar in forme, amestecand mereu pana se topeste zaharul. Apoi, se misca circular forma, pentru a intinde zaharul caramelizat pe peretii cratitei. Se raceste complet - pana se crapa zaharul (daca nu am mult timp la dispozitie, eu pun cratita in chiuveta cu apa rece, ca sa grabesc procesul de racire).

Intre timp, se bat ouale cu 100 g zahar, zaharul vanilat si esenta rom. Se adauga laptele. Se mixeaza 1-2 minute si se toarna compozitia in formele cu zaharul caramelizat. Se baga la cuptor, la foc mediu, pentru 45 minute. Se scoate de la cuptor si se lasa sa se raceasca complet.

Noi o servim cu peltea de gutui, pentru ca asa ne place cel mai mult. Dar merge si simpla. Ca decor, am topit zahar si am "mazgalit" niste forme "abstracte" pe folie de aluminiu. Le-am lasat sa se raceasca, le-am dezlipit de pe folie si le-am infipt in desert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Brulee (Crema de zahar ars)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Angelina_Elena 1

14.03.2012, 00:20

ce prezentare superba,si ce desert delicios!

iry-gabriela 1

17.03.2013, 16:02

Doralinda 1

20.03.2013, 01:42

Arata foarte bine, dar cred ca e o crema caramel, ptr ca creme brûlée arata total diferit! Este o crema mai moale si zaharul de deasupra se arde cu un aparat special sau se pune in cuptor sub gratar ptr a arde zaharul brun! Asa cum ai zis si in reteta, se "caramelizeaza 150 gr zahar in forme"..... Asta e reteta ptr crema caramel, la brûlée nu se caramelizeaza nimic. Important e ca ti-a iesit superba crema!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crema de zahar ars cu mere reteta simpla si gustoasa