Creme Caramel

de Lavinia in Dulciuri, 24 Ian 2013 | 7851 vizualizari

 

O minunata crema caramel ce merge de minune pentru foi de prajitura,foi de napolitana,rulade,inghetata si numai...:)

 

INGREDIENTE

  • 150 g zahar
  • 200 g unt
  • 3 linguri faina
  • 1 pahar lapte(cca 200-250 ml)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creme Caramel:

Se pune zaharul la caramelizat intr-o craticioara pana prinde o culoare maronie (nu foarte inchis pentru ca prinde gust de ars)

Se stinge zaharul cu unt si se amesteca bine pentru a nu ramane zahar netopit.

Se amesteca faina cu laptele si se toarna peste caramel amestecand continuu pe foc mic pana se ingroasa.(Chiar daca nu se ingroasa foarte tare ea se va intari cand se raceste)

Daca vreti caramelul ca topping pentru inghetata/clatite puneti numai 1 lingura jumate de faina.

TIPS-URI

1

puteti mari cantitatea in functie de ce vreti sa pregatiti.

2

ideal este sa fierbeti crema cat mai mult timp pe foc mic ,va iesi mult mai gustoasa.Eu o fierb 25-30 de min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creme Caramel" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

Lavinia 1

28.01.2013, 17:34

Ma bucur mult ca ti-a iesit !

Tuxedo 1

09.12.2013, 22:11

eu am pus untul peste zaharul caramelizat si doar s-a topit ,nu s-a omogenizat, desi am amestecat bine, a ramas deasupra caramelului, cred ca mai bine pun untul la urma, dupa laptele cu faina ! oare pot pune si cacao ?

Lavinia 1

09.12.2013, 22:55

Iese la fel de buna si daca pui untul la sfarsit,nu este nici o problema.Cat despre cacao ,nu am incercat dar nu as zice nu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si caramel