Cremes

de angyb in Prajituri, 20 Noi 2012 | 6536 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foie de foietaj
  • 500 ml lapte
  • 1 plic de budinca
  • 1ou
  • 1 lingura de faina
  • zahar
  • 500 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Foaia de foietaj o punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,o acoperim cu o alta foaie de copt si cu o alta tava si o dam la cuptor 180 de grade pana cand se rumeneste, Tava care acopera hartia de copt serveste pentru a impedica foaia de foietaj  sa se umfle.

Intr-o craticioara punem la fiert 400 ml de lapte iar cel ramas il amestecam cu plicul de budinca ,faina si oul.Cand laptele incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca si ii dam un clocot. Adaugam zahar ,dupa care il lasam sa se raceasca.

Batem spuma frisca luam de o parte aproximativ jumatate din cantitatea obtinuta iar in restul adaugam crema de budinca.

Foii de foietaj ii taiem marginile si intindem crema obtinuta.Deasupra cremei intindem frisca si presaram marginile sfaramitate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes a la Mona