Cremes

de bianca92 in Prajituri, 27 Aug 2014 | 6711 vizualizari

 

Un desert delicios si usor de facut. Il recomand cu caldura.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat de foietaj
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 litru lapte
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Aluatul de foietaj se imparte in doua si se intinde dupa forma tavii pe care o puneti in cuptor. Foile se impung cu furculita si se coc la foc mic pe dosul tavii tapetata cu o foaie de copt pana devin aurii (aproximativ 15 minute). O foaie va ramane intreaga, iar cealalta se sfarma in bucati mici.

Laptele se pune la fiert.

Ouale, zaharul, faina si zaharul vanilat se amesteca cu un mixer, iar cand laptele fierbe se adauga aceasta compozitie si se amesteca continuu pana se ingroase si are o consistenta asemanatoare cu budinca.

Se lasa putin la racit (sa fie calduta crema, dar nu rece pentru ca se intareste si mai tare si va fi greu de intins), apoi se toarna crema peste foaia de cremes, iar deaspura se presara bucatile sfaramate din a doua foaie.

Se da la rece cel putin 2-3 ore (preferabil peste noapte).

Se serveste cu zahar pudra deasupra.

TIPS-URI

1

Foile se impung cu furculita pentru a nu face bule in timpul coacerii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cremes la rece