Cremes

de nadina73 in Dulciuri, 19 Mai 2010 | 15805 vizualizari

 

usor ,rapid si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foietaj (sunt 2 foi in cutie)
  • 5 oua
  • 1 litru de lapte
  • 10 linguri faina
  • 5 vanilii
  • 14 linguri de zahar
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 20 g gelatina
  • pt decor
  • zahar pudra si cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Se lasa foile sa se dezghete putin apoi se intind putin pe dosul unei tavi si se coc

Crema:

5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si vaniliile,apoi se pun 10 linguri de faina pline cu varf bine asa cat sta pe ele si apoi treptat laptele cate putin sa nu se faca cocoloase. Se pune pe foc si se amesteca incontinu ,altfel se prinde de fundul cratitei. Spre final cand incepe sa se ingrose bine crema se pun 20 g gelatina (sau 12 foi) si se amesteca bine .

5 albusuri se bat bine cu 6 linguri de zahar si 1 lingurita suc de lamaie,apoi se amesteca  cu crema (asa calda) apoi se pune la rece in frigider pentru 10-15 minute (eu nu o pun tot timpu la rece )

Se pune foaie apoi se toarna crema peste foaie si se intinde bine crema apoi se pune cea de a doua foaie

Se pune o tava sau ceva mai greu de marimea prajituri pt a se inmuia mai bine foaia de sus.

Se pudreaza cu zahar din belsug si cacao(eu am pus pt decor cacao)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]