Cremsnit

de divainbucatarie in Prajituri, 10 Noi 2010 | 12971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l lapte
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pachete budinca de vanilie
  • 4 linguri de faina
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 pachet de unt
  • 2 foi de cremsnit
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit:

Pentru a face crema in primul rand amestecam zaharul cu ouale pana se dizolva zaharul. Intr-o cana dizolvam praful de budinca si faina cu putin lapte, apoi le turnam peste amestecul de oua cu zahar. Trebuie sa obtinem o o compozitie destul de lichida, nu prea groasa. Punem restul de lapte la foc mic si cand da in clocot turnam compozitia lichida peste lapte. Lasam sa fiarba amestecand continuu, pentru a nu se lipi, pana compozitia se ingroasa si devine o crema groasa si lucioasa. In acest moment luam de pe foc si adaugam imediat cele 2 pachete de zahar vanilat si untul. Lasam sa se raceasca si intindem crema intre cele 2 foi de aluat. Tapetam cu putin zahar pudra si dam la frigider pentru minim 2 ore. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

divainbucatarie 1

10.11.2010, 18:21

este foarte usor de facut! eu m-am temut ca nu o sa imi iasa crema, dar urmand instructiunile nu ai cum sa gresesti! in plus, stii ce pui in ea...

kamy 1

11.11.2010, 00:10

5f

RuxyRux 1

14.11.2010, 21:51

Excelent

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

ieri la 10:34

Mâncare de mazăre cu pui - Gustoasă și sățioasă

ieri la 09:35

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

pe 10.02 la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

pe 10.02 la 11:10

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fluturasi - Briose cu crema de vanilie