Cremsnit cu foietaj de casa

de alilianaa in Prajituri, 27 Dec 2013 | 15169 vizualizari

 

Pentru foi am preluat reteta lui Ruxy (doar am modificat-o putin- vorbesc de cantitatea de unt) ....este tare buna. Cum spunea cineva, nu mai cumpar foietaj niciodata. Multumesc mult Ruxy.>:D

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 350 g faina,
  • 200 ml apa,
  • 4 linguri ulei,
  • 200 g unt,
  • 6 linguri faina,
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 500 ml lapte,
  • 10 linguri zahar,
  • 4 linguri amidon,
  • esenta vanilie,
  • 180 g unt,
  • 4 oua.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit cu foietaj de casa:

Foile:  Din 350 g faina, apa, un praf de sare  si 4 linguri ulei am facut un aluat.

Din unt ( adus la temeperatura camerei), 6 linguri faina am facut un alt aluat. 

Primul aluat l-am impartit in doua ca si aluatul cu unt. Se ia prima jumatate din aluat si se unde cu o jumatate din cantitatea de aluat cu unt. Se intinde bine, se ruleaza. la fel se procedeaza si cu a doua foaie, se unge cu a doua parte din aluatul cu unt, se ruleaza se da la rece.  Eu l-am tinut la rece peste noapte pentru ca l-am folosit a doua zi. Cand le folosim taiem fiecare foaie in doua. Vor iesi patru portii de aluat. Foile de cremsnit se intind bine si se coc pe dosul tavii. 

Crema: Ouale se bat bine cu saharul, esenta de vanilie si un praf de sare.  Se adauga amidonul, se omogenizeaza. Se adauga laptele rece, se amesteca si se pune pe foc. Se amesteca continuu sa nu se lipeasca. Trebuie sa iasa ca o ciulama. La final se adauga untul frecat. Se pune intre foile de cremsnit coapte pe dosul tavii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit cu foietaj de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități cu fistic

ieri la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

ieri la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cremes