Cremşnit cu frişcă

de DinDragostePentruGatit in Prajituri, 21 Apr 2012 | 7109 vizualizari

 

Un desert cu cât de rapid şi simplu se face cu atât de mult îl ador. Deci... ador cremşnitul.

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de cremşnit (Boromir);

Crema

  • 4 ouă;
  • 7-8 lg făină;
  • 1 L lapte (3.5 % grăsime);
  • 1 cană zahăr;
  • 1/4 pachet unt; coaja de la o lămâie;
  • 1 fiolă esenţă de vanilie;
  • sare.

Frişca

  • 200 mL smântână pentru frişcă (LaDorna);
  • 40 g zahăr vaniliat pudră (1/2 pachet Dr Oetker).
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremşnit cu frişcă:

Crema

Se  amestecă ouăle împreună cu zahărul şi laptele; se adaugă în ploaie făina iar compoziţia obţinută se pune pe foc (sau la bain-marie) până se obţine o cremă de consistenţa unei smântâni mai groase.

Se stinge focul, se adaugă untul, esenţa şi coaja de lămâie.

O foaie de cremşnit se lasă întreagă, cealaltă se mărunţeşte. 

 Se toarnă crema fierbinte peste foaia întreagă; se lasă la răcit. 

Între timp se pregăteşte frişca (smântână + jumătate de plic zahăr vanilat Dr. Oetker).

După ce s-a răcit crema, se pune un strat de frişcă după care se presară partea de foaie mărunţită.Se serveşte după ce a stat câteva ore în frigider.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremşnit cu frişcă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]