Crenvusti in aluat

de Gherca Daniela in Aperitive / Garnituri, 30 Dec 2015 | 5442 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 crenvusti
  • 1/2 pliculet de drojdie uscata
  • 1 cescuta cu lapte
  • sare
  • un albus de ou
  • 1 cubulet de unt/margarina
  • faina cat cuprinde

Pentru uns:

  • 1 galbenus de ou+2 linguri de lapte
  • sare grunjoasa
  • susan
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crenvusti in aluat:

Fierbem crenvustii cateva minute. Intre timp punem intr-un bol laptele caldut si rasturnam drojdia; asteptam cateva minute pana se dizolva.
Dupa acest timp punem untul topit si caldut, sare, albusul de ou si faina putin cate putin pana formam un aluat elastic si usor de intins, fara sa se lipeasca.
Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut intindem alautul intr-o foaie, nu foarte subtire si o taiem fasii. Fiecare crenvusti in invelim in aluat si ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Ii ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele si presaram deasupra sarea grunjoasa si susan.
Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.
Foarte buni  cu un iaurt de baut!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crenvusti in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]