Creveti cu taitei

de mamaieelena in Fructe de mare, 26 Feb 2012 | 4805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g paste cu cerneala de calamar
  • 500 g crevete nefiert
  • 1 lingura smantana
  • 50 g branza sarata de vaca
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura sos soia
  • 150 ml vin alb
  • o bucata de ghimbir cat un cartof mai mic
  • sare
  • piper
  • 1 legatura coriandru
  • 4 buc.catei de usturoi
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu taitei:

Se pun la fiert pastele in apa cu sare, cand apa a dat in clocot apoi cand sunt fierte la scurgem imediat si le clatim cu apa rece.

Le lasam sa se scurga bine si intre timp pregatim crevetii astfel: crevetii curatati de carapace sa spala bine si se lasa la scurs. Curatam ghimbirul si usturoiul si le taiem cu cutitul marunt, apoi luam wokul si punem uleiul de masline la incins si punem la prajit tocatura de ghimbir si usturoi, apoi adaugam crevetele. Dupa ce s-au albit pe toate partile adaugam si vinul, sare, piper si sosul de soia. Le mai lasam sa clocoteasca un pic si vom adauga smantana, branza si pastele bine scurse. La sfarsit punem coriandrul tocat marunt.

Pofta buna,

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu taitei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu taitei