Creveti in sos de vin si usturoi

de Sim0na in Fructe de mare, 31 Aug 2012 | 7695 vizualizari

 

Asta-i tot o vechitura, deci scuze ptr pozele de proasta calitate :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg creveti
  • 300 ml vin alb demidulce
  • 1 ceapa medie
  • 6 catei usturoi
  • 1 linguri delikat
  • 1 lingurita delikat
  • 1 lingurita sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti in sos de vin si usturoi:

Crevetii i-am spalat bine-bine, le-am rupt „capul” si i-am spalat iar. I-am oparit ptr cateva secunde in apa cu sare.

Am tocat o ceapa pe care am calit-o in ulei. Cand aceasta a devenit aurie, am adaugat crevetii scursi. Am pus vinul si am lasat sa fiarba.

Intre timp am pregatit un mujdei din usturoi, o lingurita delikat, ulei si 50 ml apa. Am adaugat mujdeiul peste creveti si am lasat sa fiarba cateva minute, pana cand a scazut tot.

I-am manacat cu paine pe vatra... eu cu salata de sfecla, el cu rosii uscate in ulei :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti in sos de vin si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti saganaki