Crunchy Cake

de laylalala in Torturi, 1 Mar 2011 | 46891 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua, separate
  • 120 gr zahar
  • 1 lingurite esenta de rom
  • 100 gr unt, topit si racit
  • 50 gr smantana
  • 90 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema si décor
  • 400 gr crema de ciocolata cu alune (Nutella)
  • 200 ml frisca lichida, batuta
  • 350 gr biscuiti de cacao cu crema de ciocolata, sfaramintati
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crunchy Cake:

Incinge cuptorul la 180˚C. UNge cu grasime si tapeteaza cu faina o tava de copt rotunda de aprox. 15 cm diametru.

Pentru blat, bate albusurile cu un praf de sare pana devin spuma tare. Amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Intr-un bol bate galbenusurile cu zaharul si esenta de rom. Incorporeaza untul topit urmat de smantana. Adauga amestecul cu faina si amesteca. In final, inglobeaza albusurile batute spuma amestecand usor pana la omogenizare. Toarna aluatul in tava pregatita si da la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata. Lasa blatul sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie blatul de tort in 2, pe orizontala. Aseaza un blat pe farfuria de servire, unge-l cu 150 gr Nutella, presara 75 gr biscuiti sfaramintati apooi unge cu jumatate din frisca. Repeta procedura inca 1 data. Unge apoi intreg tortul cu Nutella ramasa si acopera-l in restul de bicuiti sfaramitati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crunchy Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete italiene

de RODIMUR 8

ieri la 00:41

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

pe 03.10 la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

pe 03.10 la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

pe 03.10 la 08:54

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]