Cuiburi de viespi

de Criss in Prajituri, 8 Noi 2015 | 9191 vizualizari

 

Aceste cuiburi de viespi pufoase, vanilate si insiropate, poate putin cam prea insiropate sunt ideale pentru a va indulci orice moment al zilei. Se fac destul de repede (cu ajutorul nepretuit al masinii de paine) si se mananca si mai repede.
Sigur ca puteti framanta aluatul si cu mana, insa eu de cand am masina de paine (+ bebelusa :D) am renuntat sa mai framant cu mana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • -550 g faina
  • -100 g zahar
  • -3 galbenusuri -
  • 200 ml lapte
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -50 g unt
  • -3 linguri ulei
  • -1 plic drojdie uscata
  • Crema:
  • -200 g unt moale
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
  • Sirop:
  • -100 ml lapte
  • -100 g zahar
  • -1 plic zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cuiburi de viespi:

In cuva masinii de paine se pun mai intai laptele caldut, untul moale, uleiul, galbenusurile, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, faina si in final drojdia, avand grija sa nu intre in contact cu ingredientele lichide. Se seteaza masina de paine pe programul de framantare si dospire, care la masina mea e programul 8 si timp de 1 ora si 30 minute ea isi va face treaba.  Intre timp, se prepara crema, amestecand untul moale cu zaharul si vanilia.  Aluatul crescut se intinde pe planseta infainata intr-o foaie dreptunghiulara cam de jumatate cm grosime. Crema de unt se intinde peste foaia, se ruleaza si se taie in rulouri cam de doua degete grosime.

Mie mi-au iesit 12 bucati. Rulourile se pun intr-o tava pe hartie de copt la distanta de aproximativ 1 cm intre ele pentru ca vor mai creste in timpul coacerii. Tava astfel pregatita se acopera cu un prosop de bucatarie si se mai lasa 30 minute sa creasca, apoi se pune in cuptor pentru 30 minute, dupa care se scot si se insiropeaza cu siropul din lapte, zahar, vanilie. (Se pun cam 2 linguri de sirop pe fiecare rulou.)

Se introduce tava in cuptor pentru inca 10 minute, dupa care se lasa sa se raceasca. Sunt delicioase, insiropate si usor caramelizate in partea de jos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cuiburi de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Criss 1

09.11.2015, 09:31

Multumesc.

Gicuta 1

09.11.2015, 11:14

miki_a 1

09.11.2015, 15:52

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]