Cum se face coliva ca la mama

de ionix in Dulciuri, 27 Mai 2010 | 16750 vizualizari

 

Cum se face coliva ca la mama. E cea mai buna… am pus-o la categoria "torturi" pentru ca este un "tort" dar pentru o altfel de ocazie.... :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg arpacaş
  • 3 l apă
  • 1 kg zahăr
  • 1 kg nucă prăjită şi mărunţită
  • 1 şi ½ sticluţă rom
  • 2 lime rase
  • 4 zahăr vanilat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva ca la mama:

 Cum se face coliva ca la mama

Speli arpacaşul în 9 ape, în apă rece.

După aceea se pune la fiert împreună cu cei 3 l apă şi un praf de sare şi se bagă la cuptor, la foc mic.

Când bobul de arpacaş a înflorit şi a scazut toată apa, se adaugă zahărul şi se lasă la cuptor pâna fierbe definitive arpacaşul. Nu se scoate din cuptor pâna nu este legată. Mie mi-a fiert în 2 ore şi 30 de minute.

Se dă la răcit, dar să fie calduţă, şi se adauga: nuca pisată, coaja de lămâie, romul şi zahărul vanilat.

Se lasă peste noapte la frigider iar apoi se decorează.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva ca la mama" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (78)

ionix 1

28.05.2010, 07:28

@Brindusa... esti de-a mea nici de mine nu indrazneste sa se ia nimeni, la modul agresiv

ionix 1

28.05.2010, 07:29

@Sylvia... astept cu mare interes bancul

coliva 1

17.05.2013, 22:38

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Petra