Cum se face coliva cu ciocolata

de nadina73 in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 18628 vizualizari

 

Cum se face coliva cu ciocolata

 

INGREDIENTE

  • 1 kg grau
  • 3 cani de zahar
  • apa 2,5l
  • coaja de lamaie si portocala
  • sare
  • esenta de rom
  • stafide 100 g
  • nuca 300 g
  • bombonele de ciocolata 1 cutiuta
  • 1 sticluta esenta vanilie
  • galzura de cicoclata , bombonele si nuca de cocos pentru ornat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face coliva cu ciocolata:

Cum se face coliva cu ciocolata: graul se spala foarte bine apoi se lasa sa stea in apa aproximativ 3 ore, dupa care se pune la fiert cu sarea.

Zaharul si apa se pun sa fiarba, apoi se pune graul si se lasa sa fiarba aproximativ 3 ore la fac potrivit sa scada bine apa. Apoi se amesteca cu coaja de lamaie si portocale, vanilia, stafidele, nuca macinata si romul, iar cand sa mai racit se pun bombonelele de ciocolata in ea.

Se asaza pe platou dupa care se decoreaza cu ciococlata si bombonele, eu am facut o cruce din bombonele si nuca de cocos si am dus-o la biserica.

A avut foarte mare succes.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face coliva cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

nadina73 1

23.04.2010, 00:33

catalin

nadina73 1

23.04.2010, 00:33

multumesc silvioara

coliva 1

17.05.2013, 22:40

Felicitari pentru munca depusa si tot respectul cuvenit , dar acelor gospodine carora nu le reuseste coliva le recomand www.colivele.ro pentru Bucuresti si Ilfov.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu iaurt - Gust și prospețime într-o rețetă super rapidă

ieri la 11:32

Cremă picantă de brânză - Aperitivul rapid și gustos

ieri la 10:58

Spaghete cu roșii și zucchini - Savuroase și rapide

pe 27.06 la 09:51

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.06 la 10:37

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca