Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

de Rocsi in Salate, 21 Mar 2021 | 23661 vizualizari

 

Si tu vrei sa stii cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca? Iti spun imediat reteta.
De obicei se foloseste peste marinat sau afumat, dar eu am ales tonul, pentru ca aveam mai mult in casa si ai mei sunt fani ton. Am renuntat si la ceapa cruda, care se pune in reteta inainte de peste, dar voua daca va place, puteti sa o folositi (o ceapa mica se pune). Este o reteta de salata minunata pentru mesele festive, musafirii vor fi incantati si se va servi tot de pe platou, cel putin la mine cam asa a fost! Nu am folosit nici foarte multa maioneza, intre staturi am pus circa 2 linguri potrivite, doar deasupra 3 linguri, pentru ca nu obisnuim sa mancam prea gras. Desi in prima faza mi s-a parut putin migaloasa, pot sa spun ca nu se face deloc greu. Sper sa va placa si sa ramaneti alaturi de mine, sa cititi cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca.

 

INGREDIENTE

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

  • 5 cartofi potriviti
  • 4 morcovi
  • 3 sfecle
  • 250 gr ton in suc propriu
  • 5 oua
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper 

Pentru maioneza:

  • 1 galbenus crud
  • 1 galbenus fiert
  • 1 lingura mustar
  • circa 1/2 cana cu ulei
  • 2 linguri zeama de lamaie

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?:

Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?

Spalati legumele si le puneti la fiert in coaja. Eu am fiert cartofii cu morcovii si sfecla separat. Ouale le fierbeti tari. Dupa ce legumele au fiert, le lasati sa se racoreasca. Le decojiti si le dati pe razatoarea mare, pe fiecare separat, in boluri separate. Sfecla, dupa ce o dati pe razatoare, o stoarceti bine intre maini.  Ouale le decojiti, separati albusurile de galbenusuri si le dati pe razatoarea mare tot separat.

Maioneza: Intr-un bol puneti galbenusul fiert dat pe razatoarea mica, galbenusul crud si mustarul. Incepeti si mixati, adaugati uleiul treptat si mixati continuu. La final adaugati zeama de lamaie. Tonul il scurgeti bine de lichid si il rupeti bucatele. Acum incepeti sa montati salata. Pe un platou, asezati un inel detasabil cu diametrul de 22 cm. Puneti primul strat de cartofi, apasati usor cu mana, presarati sare si piper. Ungeti cu putina maioneza (daca puneti ceapa acum o asezati). Puneti tonul bucatele, morcovul, apasati usor, presarati sare, piper si putina maioneza. Acum presarati albus fiert, galbenusul (pastrati putin si pentru decor), sfecla, sare si piper. Ungeti ultimul strat cu maioneza. Patrunjelul verde il tocati marunt, il asezati doar pe marginea salatei. Pe mijloc puneti albusul si galbenusul oprit. O dati 2-3 ore la rece sau peste noapte, dar sa o acoperiti cu o oala mai inalta sau cu un capac de transportat tortul. O scoateti de la rece, indepartati inelul detasabil. Acum este gata pentru a fi servita.

Pofta buna!  Sursa de inspiratie

Daca nu vrei salata cu peste, poti incerca Salata de ghebe cu pui si maioneza sau Salata de dovlecei cu maioneza

La noi in casa cea mai apreciata si ceruta e Salata de Pui cu Telina

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face Salata Suba, celebra salata ruseasca?" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu somon afumat