Cum se face sucul de rosii pentru iarna

de ionix in Bulion, 27 Oct 2009 | 13634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 20 kg rosii prunisoare cat mai coapte 
  • cca 400 ml ulei
  • sare pentru muraturi dupa gust
  • 2-3 linguri cu miere, doar daca este nevoie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face sucul de rosii pentru iarna:

Cum se face sucul de rosii. Se spala bine rosiile si se taie in 4. Se dau pe masina speciala pt suc de rosii sau pe masina de tocat, adaugand separatorul pentru rosii.  Intr-un ceaun mare sau o oala mare se pun 250 ml ulei apoi se pune sucul de rosii. Peste sucul de rosii se toarna restul de ulei. Se lasa la fiert o ora si apoi se pun 2 linguri mari cu varf cu sare. Din cand in cand trebuie amestecat cu o lingura de lemn. Se lasa la fiert pana se leaga bine. Inainte sa stingi focul gusta sa vezi daca are suficienta sare sau daca e prea acru. daca e prea acru se adauga miere. Se lasa sa fiarba bine pana cand au scazut cam la jumatate.  Eu le-am fiert cam 5 ore.

Se toarna fierbinte in sticle, se pun dopurile pe sticle si se acopera cu niste prosoape pentru a se raci. Cand s-au racit se baga in camara.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face sucul de rosii pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bulion aromat cu ardei