Cupe pentru inghetata / crema

de _Alina_ in Dulciuri, 15 Iun 2012 | 5015 vizualizari

 

Dragilor, iata si retea cosuletelor in care am pus inghetata!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 cana zahar
  • 1 cana faina integrala de orez
  • 2 cani faina de grau
  • 5 g praf de copt
  • 2 lg de smantana
  • 60 g nuca de cocos
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • coaja de la 1/2 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupe pentru inghetata / crema:

1. Laptele si zaharul le amestecam si le punem intr-o cratita pe foc mic (pana ce fierb).

2. Turnam laptele fierbinte peste faina de orez si amesetcam bine.

3. Adaugati si o cana de faina de grau.

4. Puneti smantana, nuca de cocos, coaja de lamaie in compozitie si amestecati bine.

5. Puneti si cealalta cana de faina amestecata cu praful de copt si framantati bine.

6. Infoliati aluatul si dati la frigider 60 min.

7. Scoateti aluatul si formati bile cu diam. de 5-7 cm.

8. Puneti bila de aluat intre 2 foi de pergament si aplatizati-o cu sucitorul

9. Foaia de aluat o puneti pe dosul unor forme de briose unse si tapetate cu faina (eu am forme de silicon :P)

10. Dati in cuptorul preincalzit la 200 °C 10-15 min.

TIPS-URI

1

Din ingredientele de mai sus ies cam 20 de cupe cu diametrul de 8 cm. Din jumatate de aluat mi-au iesit 10 bucati :D, iar din restul am facut biscuiti :P

2

Puteti sa le umpleti cu orice fel de crema :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Cupe pentru inghetata / crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (22)

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:19

Madi ma bucur ca iti plac.

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:20

Ana

_Alina_ 1

18.06.2012, 14:21

Simona sa stii ca-s tare bune si goale, dar mult mai bune pline

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert foietaj cu branza dulce