Curcan cu cartofi la cuptor

de alldaycooking in Curcan, 18 Mai 2011 | 6062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne curcan (partea superioara a aripii)
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • 5 cartofi mari
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu cartofi la cuptor:

Carnea am impanat-o cu bucatele de usturoi, am asezat-o in tava, am pus bucati mari de ceapa alaturi, am presarat putin piper si rozmarin maruntit. Am dat-o la cuptor la 170 grade Celsius pentru aproximativ 1 1/2 ore, acoperita cu un capac. Cartofii i-am taiat in sferturi si am adaugat peste carne dupa ce a trecut 1 1/2 ora. Dupa aproximativ 15 minute am scos carnea din tava, am lasat cartofii sa se amestece cu ceapa si sosul format in tava, am asezat carnea deasupra si am lasat sa se rumeneasca la temperatura de 200 grade Celsius.

La sfarsit am adaugat putina sare si cateva frunzulite de rozmarin. Am servit cu salata de morcovi (morcovi taiati cu instrumentul de curatat zarzavatul, ulei de masline si suc de lamaie).

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Snitel in parmezan