Îmi place cus-cusul și de data aceasta l-am combinat cu broccoli, legumă benefică organismului. În plus, am folosit un condiment aromat, specific acestui gen de preparate. Foarte repede, mâncarea a fost gata și a avut un gust specific, aparte.
Căpățâna de broccoli se desface în buchețele, se spală sub jet de apă și apoi se opărește rapid, în apă cu sare, timp de maxim 5 minute. După 5 minute, se strecoară și se lasă în așteptare.
Ceapa se curăță, se spală, se taie și se înmoaie timp de 2-3 minute, în ulei de măsline și la foc mic.
Între timp, cus-cusul se fierbe conform recomandărilor de pe ambalaj, în apă clocotită cu sare.
Se răstoarnă cus-cusul strecurat bine de apă în tigaia cu ceapa roșie călită și se rumenește ușor, amestecând cu grjă, după care se pune într-un bol de servire și se adaugă untul feliat. Ss amestecă ușor, ca să se topească untul și să se impregneze cus-cusul.
Se condimentează amestecul de cus-cus și ceapă cu: sare. piper, boia de ardei dulce, ras-el-hanout și se adaugă buchețelele de broccoli fierte și strecurate. Se amestecă ușor și servește imediat, cât încă este cald.
1
Nu prăjiți ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, la foc mic.
2
Nu fierbeți buchețelele de broccoli decât 5 minute, ca să-și păstreze forma și să nu se strivească.
3
Nu adăugați mai multe condimente, pentru că ras-el-hanout are un gust foarte puternic.
4
Feliați untul, ca să se topească mai ușor, iar preparatul să poată fi servit cald.