Cus-cus cu ciuperci si legume

de Doinavar in Aperitive / Garnituri, 21 Feb 2013 | 8233 vizualizari

 

M-am gandit sa fac un cus-cus pentru ca am mancat o singura data in Ungaria. Am ramas placut surprinsa cat este de gustos si ce bine mi-a iesit. L-am facut cu ciuperci si legume.

 

INGREDIENTE

  • 250 g cus-cus
  • 1 ceapa
  • 1 cutie 400 g ciuperci
  • 100 g dovlecel
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 40 ml ulei de masline
  • 1 lingura ketchup
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu ciuperci si legume:

Pentru inceput se prajeste putin cus-cus-ul in 20 ml ulei, fara sa se arda, apoi se adauga 400 ml apa clocotita si se lasa la foc foarte, foarte mic 15-20 de minute, pana se umfla si absoarbe toata apa. Intre timp curatati ceapa si morcovul, tocati-le marunt si puneti-le la calit in uleiul ramas. Dupa 5 minute, adaugati cubulete de dovlecel si ardei gras, ciupercile scurse si tocate asa, fasiute subtiri. Adaugati lingura de ketchup, sare, piper si 150 ml apa ca sa fiarba inabusit pana scade aproape de tot, cam 20 de minute.

Condimentati putin cus-cus-ul, puneti-l pe farfurii si adaugati deasupra legumele, ciupercile si sos. Decorati cu patrunjel, castraveciori murati, morcovi fierti, etc.

Se serveste ca atare sau ca garnitura langa fripturi si rasoluri. Pofta buna.

TIPS-URI

1

Eu am avut ardeiul rosu si dovlecelul tocate si congelate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu ciuperci si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

diaconta 1

21.02.2013, 22:49

imi place cus cus-ul si arata tare bine ce ai facut

Sidy 1

26.02.2013, 07:53

Tare ne place si noua Asa il fac si eu Bunica...prima data il prajesc oleaca si apoi pun apa pe el Are o aromaaaaaa

cristeena20 1

26.02.2013, 19:35

mmm..super bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu rosii cherry si patrunjel la cuptor