Cus-cus cu pipote si inimi de pui

de MotanLaOale in Pui, 15 Feb 2012 | 9679 vizualizari

 

Este prima oara cand fac si mananc cus-cus. Am vazut la Ina si Medi si am incercat si eu. Este bun si o sa mai fac si alte retete cu cus-cus.

 

INGREDIENTE

  • 500g pipote si inimi de pui
  • 250g cus-cus
  • 2 cepe
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • 2 morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • 400g rosii taiate in bulion
  • 100ml bulion
  • 50g unt
  • 3 linguri ulei
  • busuioc
  • marar
  • nucsoara
  • piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cus-cus cu pipote si inimi de pui:

Pipotele si inimile se curata si se spala.

Zarzavatul se curata si se toaca marunt.

Intr-o cratita se calesc zarzavaturile 3-4 minute in ulei, se adauga pipotele si inimile, rosiile taiate in bulion si bulionul.

Se pune sare si piper si putina apa si se fierbe pana sunt facute pipotele si inimile.

Separat intr-o alta ctatita se caleste cus-cusul in unt pana devine auriu, se toarna 750ml apa, putina sare, nucsoara si se fierbe 10-15 minute pana este absorbita  apa.

Se toarna cus-cusul peste zarzavat si pipote si se mai fierbe 5 minute, amestecand.

Mie mi-a fost lene sa amestec, asa ca am bagat-o in cuptor 15 minute.

La final se pune si mararul tocat marunt.

Este foarte buna.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cus-cus cu pipote si inimi de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

MotanLaOale 1

15.02.2012, 18:38

simona119 1

16.02.2012, 13:47

mancarea mea preferata, gatita de bunica cand eram micuta

MotanLaOale 1

16.02.2012, 14:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui la punga