Desert amandine

de AndreeaLiță in Prajituri, 9 Oct 2017 | 3806 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat :
  • 150 g faina
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 esenta de vanilie
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic praf de copt
  • sare.
  • sirop:
  • 400 ml apa
  • 150 g zahar
  • 2 pliculete cappuccino de ciocolata
  • 1 esenta de rom
  • crema :
  • 400 g unt
  • 50 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • glazura :
  • 1 cutie mare finetti
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert amandine:

Se bat ouale. Se adauga zaharul treptat. Se bat pana se albesc. Se amesteca faina, cacaua, praful de copt si sarea. Se adauga peste oua impreuna cu esenta. Se pune intr-o tava unsa cu putin ulei si se coace 35 min la 180 grade C. Cand e gata, se lasa sa se raceasca. Se amesteca ingredientele pt sirop si se fierb pana dau in 2-3 clocote. Se lasa sa se raceasca.

Untul moale se amesteca cu zaharul, cacaua si esenta. Blatul se taie in doua cu un cutit. Se pune o parte in tava, se insiropeaza, se pune crema (dar inainte se pastreaza putina pt decor), celalalt blat insiropat si se da la frigider 2-3 ore. Se taie in patrate, se glazureaza aproape in totalitate cu finetti si se decoreaza cu un mot din crema oprita. Se mai lasa 1 ora la rece.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert amandine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Finetti