Desert batoane Nuga cu ciocolata

de madi_marin in Prajituri, 8 Apr 2018 | 3097 vizualizari

 

,,Bunatati de Paste,,

 

INGREDIENTE

  • Tava 25/35 cm:
  • 4 albușuri
  • 4 linguri de zahăr
  • 4 linguri rase de făină
  • 125 g rahat tăiat cubulețe
  • 125 g nucă măcinată mai mare
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie
  • 1 fiolă esenţă de vanilie
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • Crema:
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt
  • In plus:
  • napolitane cu lămâie
  • 100 - 150 g ciocolată cu lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert batoane Nuga cu ciocolata:

Preparăm blatul : se bat spumă tare cu un praf de sare, după care adăugam treptat zahărul şi le facem bezea.

 Se încorporează uşor cu spatula făina cernută cu praful de copt, cubulețele colorate de rahat, nuca măcinată, esenţa şi coaja de lămâie.

 Compoziţia se toarnă în tava tapetată cu hârtie de copt.

 Coacem 20 de minute la 180 grade C, apoi scoatem la răcit.

 Pentru cremă: topim ciocolata cu frişca lichidă şi untul. Dăm la congelator să capete consistenţă.

 Asamblare : blatul răcit se unge pe o parte cu un strat subţire de ciocolată, apoi se pun deasupra napolitanele tăiate în jumătate ( sa nu fie foarte groase). Întoarcem cu grijă blatul, apoi facem aceeaşi operaţiune.

 Lăsăm pentru jumătate de oră la rece, apoi porţionăm şi înmuiem capetele batoanelor în ciocolată topită.

 Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert batoane Nuga cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șnițele poloneze

de RODIMUR 8

ieri la 18:50

Briose cu ciocolata - Pufoase si cu gust intens

de laura_n 7

ieri la 13:47

Mini baghete pufoase - Reteta simpla din 3 ingrediente

de laura_n 7

ieri la 13:34

Prăjitura cu banane și ciocolată - Deliciu pufos și aromat

pe 13.05 la 09:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci