Desert biscuiti cu fulgi de ovaz

de katty in Dulciuri, 4 Iun 2020 | 2708 vizualizari

 

Imi plac tare mult biscuitii cu fulgi de ovaz, de fapt fulgii de ovaz sub orice forma.
Astazi am fazut niste biscuiti cu zahar brun aromati cu vanilie si coaja rasa de portocala.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr unt 82%
  • 150 gr zahar brun
  • 30 gr faina
  • esenta de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 170 gr fulgi de ovaz
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fulgi de ovaz:

Punem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase.

Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de portocale. Lasam dsa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul si fulgii de ovaz. Omogenizam bine compozitia.

Cu ajutorul linguritei punem mici gramajoare din compozitie intr-o tava pe hartie de copt.

Cu dosul linguritei presam si dam forma rotunda biscuitului. Introducam tava la cuptorul preincalzit pentru 8-10 minute pana incep sa se rumeneasca usor pe margine.

Ii lasam sa se racoreasca in tava, apoi ii scoatem.

TIPS-URI

1

compozitia obtinuta va fi destul de subtire, daca vreti puteti sa o tineti 10 minute la frigider pentru a forma mai usor biscuitii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie