Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat

de Catalina L in Dulciuri, 13 Mar 2018 | 3277 vizualizari

 

Ce-mi plac biscuitii cu fulgi de ovăz, sunt ideali dimineata la micul dejun sau in timpul zilei pentru o gustare..
M-am inspirat de la reteta Biscuiti australieni ANZAC.
Acesti biscuiti au devenit celebri în Primul Război Mondial, când făceau parte din rația soldaților care alcătuiau corpul militar expediționar venit din Australia și Noua Zeelandă, corp care a luptat inițial în bătălia de la Gallipoli.  
 
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/01/biscuiti-cu-ovaz-si-mango-uscat.html

 

INGREDIENTE

  • 140 g de faina
  • 100 g de zahar
  • 80 g de alune macinate
  • 100 g de fulgi de ovăz
  • 60 g mango uscat
  • 20 g de apa calda
  • 80 g fulgi de ciocolata
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • ½ lingurita de bicarbonat
  • 140 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat:

Amestecati faina, zaharul, alunele macinate si fulgii de ovaz.

Taiati mango-ul uscat in bucatele.

Topiti untul, cu apa si adaugati mango-ul taiat. Lasati sa se raceasca cateva minute.

Turnati amestecul racit peste faina, adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, fulgii de ciocolata.

Amestecati.

Faceti bule din aluat de marimea unei nuci.

Aplatizati-le usor si puneti-le pe o tava acoperita cu foaie de copt sau silicon.

Coaceti 15 -20 de minute in cuptorul incins la 180°C.

Puneti-i la racit pe un gril, vor deveni crocanti si se conserva foarte bine intr-o cutie metalica.

Bun biscuit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti cu fulgi de ovaz si mango uscat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort alb-Diplomat