Desert biscuiti digestivi

de katty in Dulciuri, 27 Apr 2018 | 5834 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr faina integrala de grau + pentru presarat blatul
  • 100 gr amestec tarate grau, secara si orz
  • 50 gr zahar
  • 125 gr unt 82% grasime
  • 1 ou
  • 4 linguri zeama de portocale
  • 4 linguri coacaze deshidratate
  • sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti digestivi:

Punem zeama de portocala intr-o craticioara si o infierbantam. Dam jos, punem coacazele, acoperim cu un capac si lasam sa se raceasca si sa se hidrateze coacazele.

Intr-un vas punem faina, sarea, bicarbonatul  si untul. Framantam un aluat nisipos. Punem oul, zaharul, taratele si amestecam bine. Punem coacazele cu tot cu zeama de portocale si framantam un  aluat care nu se lipeste de maini. Il invelim in folie de plastic si il dam la rece pentru 30 de minute.

Impartim aluatul in 2 jumatati. Intindem pe rand fiecare parte pe un blat de lemn usor infainat, o foaie cu grosimea de 5 mm. Cu o forma rotunda decupam biscuitii si ii asezam intr-o tava pe hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pana incep sa se rumeneasca usor pe margine. Scoatem tava si lasam biscuitii sa se raceasca.

Putem sa ii pastram intr-un recipient etans pana la o saptamana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti digestivi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec in trei culori