Desert briose cu ciocolata, pentru ceai

de RODIMUR in Prajituri, 18 Mai 2017 | 2972 vizualizari

 

Brioșele însoțesc o cană cu ceai sau cafea și pot fi atât pufoase, cât și mai consistente. Pentru ceai sunt preferate brioșele mai pline, mai consistente, iar la cafea sunt bune brioșele pufoase.
 

 

INGREDIENTE

  • 100 grame unt
  • 100 grame zahăr tos fin
  • 3 ouă
  • 1 lingură de cacao
  • 50 grame făină albă
  • 1 plic vanilie
  • 50 grame ciocolată cu lapte
  • esență de migdale/rom (câteva picături)
  • pentru decor:
  • ciocolată albă
  • ornamente decor
  • 1 lingură ulei pentru topit ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu ciocolata, pentru ceai:

Se separă albușurile de gălbenușuri.

Ciocolata cu lapte se sfarmă/taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru încorporare în brioșe.

Se pun formele de brioșe în tava specială.

Se amestecă untul cu zahărul și cu lingura de cacao. Se adaugă pe rând, unul câte unul, gălbenușurile.

Albușurile se bat/mixează bine cu vanilia și se încorporează, puțin câte puțin, în compoziția cu gălbenușuri. Se adaugă, după gust esența de migdale, sau de rom, după care se încorporează făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe.

Se pune câte o lingură de compoziție în formele pentru brioșe, se presară în ele bucățele de ciocolată și se acoperă cu altă lingură de compoziție. Se pot decora cu ornamente și se dau la cuptor, la foc mic. Când sunt gata, brioșele se scot, se lasă puțin să se răcorească și se decorează cu ciocolată albă, topită la bain-marie cu o lingură de ulei, peste care se presară ornamente.

Compoziția este suficientă pentru 12 brioșe.

TIPS-URI

1

Scoateți ouăle din timp din frigider, pentru a fi la temperatura camerei, când le veți prepara.

2

Separați cu grijă albușurile de gălbenușuri, pentru a le bate mai ușor.

3

Scoateți untul din frigider cu câtva timp înainte de preparare, pentru a fi mai ușor de prelucrat.

4

Nu țineți prea mult brioșele în cuptor, ca să nu se usuce/întărească.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu ciocolata, pentru ceai" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

kytz 1

20.05.2017, 07:07

Bune și la !

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:40

Pentru cafea, am altele, mai pufoase...!

RODIMUR 1

20.05.2017, 07:42

Mulțumesc frumos, Valclaudia!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere