Desert briose cu pere si crema de branza

de Andra_Constantinescu in Prajituri, 16 Sep 2018 | 3350 vizualizari

 

Daca tot se gasesc pere gustoase pe piata, am profitat si am facut ceva dulce. Pentru reteta m-am inspirat din Bucataria Ramonei.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 60 g unt moale
  • 60 g zahar
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 50 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 125 g faina
  • 1/2 plic de praf de copt (5 g)
  • 200 g pere curatate de coaja si cotor
  • Crema:
  • 120 g unt moale
  • 150 g branza pufoasa cu smantana
  • 100 g zahar pudra cernut
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert briose cu pere si crema de branza:

Se freaca untul cu zaharul. Se incorporeaza oul si un praf de sare. Se adauga laptele, esenta de vanilie, faina si praful de copt si se omogenizeaza. Perele curatate de coaja si cotor se clatesc cu putina apa si se taie cubulete. Se incorporeaza in aluat, punand 1/3 deoparte.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se unge o tava pentru briose cu unt si se tapeteaza cu hartiute. Se umplu formele cu aluat, iar pe deasupra brioselor se pun celelalte cubulete de pere. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele sunt rumenite frumos. Se lasa sa se raceasca.

Crema se pregateste mixand toate ingredientele.

Inainte de a orna briosele, crema se mai da la rece pentru a se mai intari, apoi acestea se pot decora dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert briose cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura diplomat (3 ani de bucataras)