"Retete creative de post"
Am gasit aceasta reteta pe pagina Andreei, careia ii multumesc mult. Eu nu prea sunt fana deserturi cu banane, nu prea imi place gustul lor in deserturi, dar am zis sa incerc reteta pentru ca ai mei sigur o sa fie incantati. Mi-am suflecat manecile si m-am apucat de treaba. Au fost gata briosele si hai sa le degustam, zic eu. Cat de grozave au iesit si ce mult m-au incantat, chiar nu ma asteptam. Cel mai mult mi-a placut faptul ca au iesit umede si pufoase! Eu am pus cateva merisoare, dar puteti pune bucati de ciocolata, stafide, nuci, etc. Deci sunt minunate aceste briose cu banane, incercati si voi reteta si o sa vedeti ca o sa va incante!
Intr-un bol puneti laptele de orez cu zaharul brut, amestecati cu un tel pana ce, acesta din urma, s-a topit. Adaugati uleiul si vanilia. Bananele le decojiti, le rupeti bucatele si le puneti intr-un bol. Le stropiti cu zeama de lamaie si le pisati cu o furculita. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat si bucati mai maricele. Le adaugati in compozitia lichida de mai sus, puneti si coaja rasa de lamaie, amestecati. Turnati jumatate din cantitatea de faina, cernuta, intr-un vas, adaugati praful de copt si bicarbonatul. Puneti acest amestec in compozitia de briose, apoi adaugati treptat restul de faina, amestecand bine cu telul, sa nu ramana cocoloase. La final incorporati merisoarele. Incingeti cuptorul la 190 de grade. Intr-o tava de briose asezati hartiute (puteti folosi si forme de silicon), puneti compozitie pe 3/4. Le introduceti in cuptorul incins pentru 25 de minute. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le pudrati cu zahar si serviti. Pofta buna!