Desert budinca reciclata

de Bucataras Diana in Dulciuri, 6 Ian 2022 | 3262 vizualizari

 

Reteta mea de început de an este o reciclare a resturilor de dulciuri ramase de la sărbători, drept pentru care am denumit-o:

Budinca reciclata 🙂

 

INGREDIENTE

  • 700 g prajituri uscate: eu am avut cozonac cu nuca si cacao, chec cu fructe de pădure, turta dulce pufoasa, biscuiti cu unt de arahide.
  • 4 oua
  •  650 ml lapte
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 linguri zahar
  • 2 mere
  • 2 linguri seminte chia
  •  esenta de rom si de vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert budinca reciclata:

Ungem cu unt o tava mai adanca.

Asezam un strat de felii de cozonac si bucatele de prajituri.

Batem bine ouale cu zaharul. Adaugam laptele, smantana si esențele si omogenizam.

Turnam jumatate din compozitie peste feliile de cozonac, apoi "împrăștiem" in toata tava bucatele de mar. Peste mere adaugam un nou strat de bucatele de prajituri, turnam restul compozitiei lichide iar apoi presaram semințele de chia si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute. Verificam cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca un pic apoi servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 se poate folosi doar cozonac sau un singur fel de prajituri - se adaugă zahar in functie de cat de dulci sunt prajiturile

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert budinca reciclata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert budinca din resturi de cozonac