Desert chec cu banane, ciocolata si migdale

de oanapl in Prajituri, 27 Mar 2022 | 4273 vizualizari

 

Aveam 3 banane care dădeau semne că se vor strica, astfel încât m-am gândit că ar fi păcat să le las să se strice. Am încropit rapid acest chec. Am avut ca sursă de inspirație site-ul lui Nicolaie Tomescu.
Chiar merită încercat. Se păstrează bucățele de banane în compoziție și merge de minune cu bucățele de ciocolată. Dacă îl vreți mai dulce mai puteți adăuga zahăr. Știți că eu nu gătesc foarte dulce :))

 

INGREDIENTE

  • 3 banane
  • 140 g unt cu minim 82% grăsime
  • 75 g zahăr tos
  • 1 lingură esență de vanilie
  • Un praf de sare
  • 2 ouă mari, întregi
  • 200 g făină albă
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 100 g ciocolată cu 70% cacao, dar merge la fel de bine și cu 50% procent de cacao
  • 50 g fulgi de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu banane, ciocolata si migdale:

Se taie untul cubulețe și se pune într-o tigaie încinsă alături de zahărul tos și praful de sare. Se gătește la foc mediu, amestecând din când în când pentru 2-3 minute din momentul în care începe să clocotească.
Se adaugă bananele tăiate felii, cu grosimea de 1 cm și se continuă să se gătească la foc lent pentru încă 3 minute amestecând ușor. Se dă departe și se lasă să se răcească complet.
Se bat ouăle cu esența de vanilie și se adaugă compoziția de banane, se omogenizează apoi se adaugă făina și praful de copt și se omogenizează ușor cu ajutorul unei spatule de silicon.

Se încorporează ciocolata tăiată bucățele, tot cu mișcări ușoare, tocmai pentru a mai rămâne bucăți de banane.
Se toarnă compoziția în tava de chec și se presară fulgii de migdale, apăsându-i ușor în aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se coace 50-55 de minute sau până trece testul scobitorii. În caz ca fulgii de migdale se vor rumeni prea tare se acoperă hârtie de copt sau hârtie de aluminiu și se continuă coacerea până nu vor mai rămâne urme de aluat pe scobitoare. Se scoate tava din cuptor și se lasă încă 10 minute în tava în care s-a copt, după care se scoate pe un grătar să se răcească. Se feliază după răcire completă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu banane, ciocolata si migdale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Catalina L 1

09.04.2022, 21:59

frumos a iesit

mirela0911 1

25.04.2022, 18:30

Ce bine arata, salvez reteta ca nu se stie cand ma trezesc si eu cu niste banane prea coapte!

oanapl 1

26.04.2022, 15:00

Vă mulțumesc pentru aprecieri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao rapid