Desert chec cu dulceata de dovlecei

de Lau in Prajituri, 15 Apr 2018 | 3210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1/2 cana lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • un varf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • zeama si coaja de la 1/2 lime
  • coaja de portocala
  • 200 g dulceata de dovlecei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu dulceata de dovlecei:

Intr-un bol mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam apoi galbenusurile amestecate cu laptele si uleiul.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza si adaugam faina, coaja de lime si portocala si amestecam cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

La final adaugam praful de copt stins in zeama de lime, esenta de vanilie si dulceata.

Amestecam usor si turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana ce trece testul cu scobitoarea(cam 30 min la 180 grade).

Eu am dublat cantitatile pentru a face doua checuri si in unul am oprit 2 linguri de compozitie in care am amestecat o lingura cacao si o lingura lapte si am facut un chec marmorat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu dulceata de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu ton și avocado - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:35

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

pe 28.07 la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat reteta de chec pufos si economic