Desert chec dungat

de Dulciuri cu Georgiana in Prajituri, 31 Oct 2018 | 9355 vizualizari

 

Un chec pufos si de efect.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri de ulei
  • 1 si 1/2 cana faina
  • un varf de cutit praf de copt
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cacao
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec dungat:

Am pus intr-un vas pe foc zaharul cu apa si am lasat pana s-a topit zaharul.

Intre timp am mixat spuma albusurile cu un praf de sare. Am adaugat treptat peste albusurile spuma, siropul fierbinte, mixand continuu.

Am frecat galbenusurile cu uleiul si le-am adaugat peste albusuri. La final am incorporat usor faina amestecata cu praful de copt.

Am impartit compozitia in doua. Una am lasat-o alba, iar in cealalta am adaugat cacao.

Eu am facut un singur chec intr-o tava de cozonac. Am asezat hartie de copt in tava si am pus altenativ un rand din compozitia alba, unul din cea maro. Randul doi am pus invers, peste compozitia maro am pus alba si peste cea alba maro.

Am introdus tava in cuptorul incins pana s-a rumenit si s-au desprins marginile. Am facut si testul cu scobitoarea.

Am obtinut un chec foarte frumos vizual, dar si foarte gustos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec dungat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Panacris 1

01.11.2018, 11:18

mirela0911 1

01.11.2018, 11:27

Perfect langa

Rocsi 1

03.11.2018, 19:50

Imi place checul de cand eram copil si ti-a iesit frumos si modelul!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]