Desert chec marmorat

de Tabita _ in Dulciuri, 5 Apr 2020 | 3924 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 linguri cacao
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 varf de sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec marmorat:

Albusurile se bat spuma.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand zaharul se topeste.
Se adauga uleiul, esenta de vanilie.
Se adauga albusurile batute spuma, iar apoi faina amestecata cu praful de copt si praful de sare.
Se amesteca bine compozitia.
Intr-o tava tapetata cu unt si faina sau cu hartie de copt, se pun trei sferturi din compozitie, iar restul se amesteca cu cacao si se pune pe deasupra.
Facem model cu furculita.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40-45 minute.
Nu deschidem usa cuptorului in primele 15 -20 de minute pentru a evita ca aluatul sa se lase.
Se face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec marmorat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de baclava cu nuca