Desert cheesecake cu Finetti

de -Licurici- in Torturi, 7 Mar 2020 | 3634 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
    • 200 g biscuiti;
    • 80 g unt topit.
  • Pentru crema:
    • 350 g crema mascarpone;
    • 3 linguri zahar pudra;
    • 120 ml frisca lichida;
    • 250 g Fineti;
    • 5 g gelatina + 25 ml apa.
  • Pentru glazura:
    • 100 g ciocolata neagra;
    • 120 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu Finetti:

  1. Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm.
  2. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider.
  3. Intre timp,se pregateste crema. 
  4. Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se adauga fineti topit.
  5. Frisca se mixeaza separat.
  6. Gelatina se lasa 5 min la inmuiat in apa, apoi se baga 5 sec in cuptorul cu microunde.
  7. Se amesteca frisca cu gelatina, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone si fineti.
  8. Crema se pune peste blatul de biscuiti si se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune glazura.
  9. Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti