- Pentru blatul de biscuiti:
- 200 g biscuiti;
- 80 g unt topit.
- Pentru crema:
- 350 g crema mascarpone;
- 3 linguri zahar pudra;
- 120 ml frisca lichida;
- 250 g Fineti;
- 5 g gelatina + 25 ml apa.
- Pentru glazura:
- 100 g ciocolata neagra;
- 120 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu Finetti:
- Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm.
- Se preseaza bine, apoi se baga in frigider.
- Intre timp,se pregateste crema.
- Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se adauga fineti topit.
- Frisca se mixeaza separat.
- Gelatina se lasa 5 min la inmuiat in apa, apoi se baga 5 sec in cuptorul cu microunde.
- Se amesteca frisca cu gelatina, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone si fineti.
- Crema se pune peste blatul de biscuiti si se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune glazura.
- Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.