Desert cheesecake cu Finetti

de -Licurici- in Torturi, 7 Mar 2020 | 3790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de biscuiti:
    • 200 g biscuiti;
    • 80 g unt topit.
  • Pentru crema:
    • 350 g crema mascarpone;
    • 3 linguri zahar pudra;
    • 120 ml frisca lichida;
    • 250 g Fineti;
    • 5 g gelatina + 25 ml apa.
  • Pentru glazura:
    • 100 g ciocolata neagra;
    • 120 ml frisca lichida.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu Finetti:

  1. Biscuitii se maruntesc, apoi se amesteca cu untul topit si se pun intr-o forma cu peretii detasabili. Eu am folosit forma de 22cm.
  2. Se preseaza bine, apoi se baga in frigider.
  3. Intre timp,se pregateste crema. 
  4. Se mixeaza mascarponele cu zaharul, la viteza mica, apoi se adauga fineti topit.
  5. Frisca se mixeaza separat.
  6. Gelatina se lasa 5 min la inmuiat in apa, apoi se baga 5 sec in cuptorul cu microunde.
  7. Se amesteca frisca cu gelatina, apoi se incorporeaza in crema de mascarpone si fineti.
  8. Crema se pune peste blatul de biscuiti si se baga in frigider pentru cateva ore, apoi se pune glazura.
  9. Pentru glazura, ciocolata se rupe in bucati mici si se pune pe foc impreuna cu frisca lichida. Se amesteca pana se topeste ciocolata, se lasa putin la racit, apoi se pune peste crema rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu Finetti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

ieri la 15:13

Bomboane cu Oreo - Desertul delicios fără coacere

pe 17.09 la 07:28

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

pe 16.09 la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata