Desert cheesecake cu mure si ciocolata

de oanapl in Torturi, 8 Apr 2017 | 5491 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  blat:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • crema de mure:
  • 500 g mure
  • 100 g zahar
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 80 ml frisca lichida
  • 20 g gelatina
  • ornat:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 120 ml frisca lichida
  • mure
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cheesecake cu mure si ciocolata:

Topesti untul intr-o cratita, la foc mic. Maruntesti biscuitii, ii pui intr-un vas si apoi torni untul si amesteci, pana cand obtii o compozitie omogena. Pui o forma cu pereti detasabili (sau un inel reglabil de tort) pe un platou (diametru de 20 cm) si torni compozitia de biscuiti, apoi o tasezi cu ajutorul unui pahar cu fundul drept. Dai blatul la frigider si intre timp, pregatesti crema de mure.

Pui murele la fiert, cu 3 linguri de zahar si le lasi sa clocoteasca timp de 10 minute, apoi le pui intr-o strecuratoare, le lasi sa se raceasca si le pasezi cu o furculita pentru a scapa de seminte.
Mixezi crema mascarpone cu zaharul macinat si apoi adaugi siropul de mure si mixezi pana cand se omogenizeaza compozitia.

Mixezi frisca lichida si apoi o adaugi peste crema de mure si amesteci.

Pui gelatina la hidratat, in apa rece, pentru 10 minute, apoi o topesti pe baie de aburi si o lasi sa se racoreasca. Adaugi cateva linguri de crema de mure peste gelatina si amesteci pana se omogenizeaza.

Torni crema de mure peste blatul de biscuiti si dai la rece.

Incalzesti 70 ml frisca lichida pana la punctul de fierbere, adaugi ciocolata maruntita si amesteci pana obtii o crema omogena. O lasi sa se raceasca si o torni peste crema de mure.

 Dupa 2-3 ore (sau mai bine lasi peste noapte), cand crema s-a intarit, indepartezi inelul de tort. Inainte de a desface inelul de tort treci cu grija de jur imprejur cu un cutit, pentru a dezlipi marginile. 
Mixezi frisca lichida ramasa si decorezi dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cheesecake cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Savoare cu Piersici