Desert cirighele

de trifadalia in Dulciuri, 17 Oct 2019 | 1855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 2 litri ulei pentru prajit
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cirighele:

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.

Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.

Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald, alte 15 minute.

Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten,In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.

Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti in baie de ulei.

Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.

Daca doriti le puteti pudra cu zahar praf amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cirighele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi austriece umplute cu marmelada