Desert clatite cornete de post, umplute cu gem

de RODIMUR in Dulciuri, 15 Mar 2018 | 4364 vizualizari

 

Diferența între clătitele de post și cele de frupt este abia sesizabilă și cum sunt foarte bune și îmbietoare, după miros, m-am gândit să le prepar acum, ca desert. Dar am vrut să le dau un aspect insolit, pentru a le despărți de imaginea șablon a lor. Așadar, iată acum clătite cornete, rulate și umplute cu gem. Și mi s-au părut mai bune, mai ușor de mâncat, mai plăcute, așa...
Din ingredientele de mai jos am făcut 12 clătite, câte 3 clătite/porție.

 

INGREDIENTE

  • 250 grame de făină albă
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 praf de sare
  • 1 plic de vanilie
  • 1 praf de bicarbonat de sodiu
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit clătitele
  • 500 ml de apă minerală
  • gem de caise
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite cornete de post, umplute cu gem:

Se pune: făina, zahărul, sarea, bicarbonatul și vanilia într-un vas și se amestecă bine. Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin și se mixează, până la încorporarea făinii.

Se adaugă uleiul și se insistă cu mixarea, până ce aluatul pentru clătite devine omogen și are consistența smântânii.

Se unge cu ulei tigaia în care se vor prăji clătitele și când s-a încins, se toarnă un polonic de compoziție. Clătitele se fac la foc mic și se rumenesc ușor și frumos pe ambele fețe.

Când s-a epuizat toată compoziția și s-au făcut toate clătitele, se ung cu gem de fructe (într-un strat subțire, nu prea gros) se pliază în două, după care se rulează ca niște cornete.

Sunt bune atât calde, cât și reci.

TIPS-URI

1

Compoziția se mixează bine, până devine omogenă, fără cocoloașe.

2

Este bine ca aluatul pentru clătite să nu fie prea gros, dacă vreți să le rulați sub formă de cornete.

3

Înainte de a turna compoziția, tigaia unsă cu ulei trebuie bine încinsă.

4

Ungeți tigaia pentru clătite cu o pensulă înmuiată în ulei (nu-l turnați, pur și simplu!).

5

Prăjiți clătitele la foc mic, ca să nu se ardă.

6

Ungeți clătitele cu gem, nu cu dulceață, dacă vreți să le rulați sub formă de cornete.

7

Stratul de gem nu trebuie să fie gros, pentru că la rulare (sub orice formă) va ieși, dând clătitei un aspect mai puțin frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite cornete de post, umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

RODIMUR 1

17.03.2018, 18:51

Mihaela, mie-mi place gustul bicarbonatului și mi se pare . N-aș pune drojdie la clătite...

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 12:29

Arata super!

RODIMUR 1

21.03.2018, 12:43

Mulțumesc frumos, Mimi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de lemon cake, in stilul meu