Desert cornulete cu nuca si scortisoara

de Lau in Dulciuri, 25 Feb 2018 | 3961 vizualizari

 

M-am insiprat de pe blogul Savori urbane

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 10 g drojdie
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 4 galbenusuri
  • coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • Umplutura
  • 150 g nuca macinata
  • 50 g zahar
  • scortisoara
  • 50 g unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu nuca si scortisoara:

Intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura zahar, 2 linguri faina si 50 ml lapte, lasam 15 min deoparte.

Intr-un bol, cernem faina adaugam zaharul, sarea, coaja de lamaie, amestecam facem o adancitura, adaugam galbenusurile, esenta, untul moale la temperatura camerei, amestecam bine.

Incepem sa framantam, adaugand treptat laptele caldut, un aluat omogen elastic si nelipicios.

Acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul.

Aluatul il impartim in 4 bucati, fiecare bucata o intindem pe masa infainata, rulam formand un sul.

Iar sulul de aluat il rulam formand o bila(ca la melc).

Lasam pe masa la dospit 15 min.

Intr-un bol amestecam nuca macinata cu zaharul, scortisoara dupa gust.

Fiecare bila de aluat o intindem pe masa infainata, ungem cu untul topit si presaram deasupra amestecul de nuca. Apasam unsor cu mana si taiem cu ajutorul unui cutit triunghiuri.

Fiecare triunghi il intoarcem cu nuca in jos, rulam cornulete de la baza spre varf, astfel incat nuca sa fie la exterior.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, acoperim si  lasam 10-15 min in tava, pana ce se incalzeste cuptorul.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 15 min pana ce se rumenesc frumos.

Le pudram cu zahar pudra cat sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pelincutele Domnului