Multumesc Rocsi pentru reteta
Bunatati de Craciun
Aluat-intr-un bol amestecam faina cu grisul, sare, zaharul, coaja de lamaie. Facem o adancitura, adaugam untul rece taiat cubulete, amestecam pana ce devine un aluat nisipos.
Adaugam smantana, esenta de vanilie si framantam pana ce devine un aluat omogen si nelipicios.
ll invelim in folie alimentara si dam la rece 2 ore (eu prefer sa il fac de cu seara)
Umplutura-intr-un bol amestecam ingredientele uscate si adaugam treptat laptele caldut pana ce obtinem o umplutura cremoasa, la final adaugam esenta si ciocolata.
Pe masa infainata intindem o bucata de aluat si cu ajutorul unui pahar, cana, cerc de aluat decupam cercuri.
Pe fiecare cerc adaugam cate o lingurita de umplutura si le rulam.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit cca 20 min pana ce se usuca si pe talpa devin putin aurii.
Cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra asa fierbinti,daca rezistam sa nu mancam asa calde le asezam pe un platou si lasam sa se raceasca.