Desert cornuri umplute cu branza

de Razvan Constantinescu in Dulciuri, 27 Mar 2020 | 2652 vizualizari

 

Daca vi se par un pic brune, este din cauza ca le-am mai lasat in cuptor dupa ce l-am oprit.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 25 g drojdie proaspata + 1 lingura zahar
  • 300 ml lapte cald
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 700 g faina (sau cat cuprinde)
  • 2 linguri ulei
  • Umplutura:
  • 500 g branza de vaca
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat (8 g/plic)
  • esenta de rom
  • 1 ou
  • 1 lingura de gris
  • Pentru uns:
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri lapte
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornuri umplute cu branza:

Drojdia se freaca cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si putina faina cernuta. Se amesteca totul si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga ouale, zaharul, zaharul vanilinat, sarea, esenta de vanilie si faina cat cuprinde. Se framanta aluatul, apoi se ung mainile cu ulei si se formeaza o bila. Se lasa coca sa creasca la loc cald.

Se pregateste umplutura. Se rade branza si se amesteca cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de rom si oul. La nevoie, se adauga si gris daca branza isi lasa zeama.

Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa de lucru infainata si se imparte in 12.

Fiecare triunghi de aluat se mai intinde cu ajutorul sucitorului. Se pun 1-2 linguri de umplutura la baza triunghiului, apoi se ruleaza.

Cornurile astfel formate se aseaza intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se ung cu galbenusurile amestecate cu lapte si se introduce tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornuri umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

ieri la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

ieri la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti de casa cu gem de caise