Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata

de RODIMUR in Prajituri, 22 Ian 2018 | 3864 vizualizari

 

Îmi place foarte mult crema de vanilie, mai ales când îi asociez fragii din dulceață, așa că am făcut niște coșulețe din aluat fraged, cu această umplutură delicioasă, aromată și rafinată.
Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 36 coșulețe.
Din timpul de preparare am exclus cele două ore în care aluatul fraged trebuie să stea la frigider.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coșulețe:
  • 300 grame de făină albă
  • 50 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de untură de porc
  • 1 lingură încărcată de zahăr tos fin
  • 1 ou
  • 100 ml lapte dulce
  • 1 vârf de cuțit de bicarbonat
  • 1 praf de sare
  • Pentru crema de vanilie:
  • 250 ml lapte dulce
  • 3 gălbenușuri
  • 50 grame de zahăr tos
  • 1 lingură încărcată de amidon alimentar
  • 2 plicuri de vanilie
  • 75 grame de unt
  • Pentru decor:
  • fragi din dulceață
Portii: 36
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata:

Se face un aluat fraged din: făină, unt rece, untură, zahăr tos, ou, sare, bicarbonat și lapte dulce rece. Se frământă aluatul până ce se încorporează toate ingredientele și devine nelipicios și elastic. Se dă aluatul, acoperit cu o folie alimentară de plastic, la frigider, unde se lasă cel puțin două ore.

După acest interval de timp, se scoate aluatul din frigider și se întinde, pe planșeta înfăinată, o foaie cam de 6-7 mm grosime. Se decupează cercuri cu o formă rotundă și se pun în formele pentru tarte/brioșe. Se presează aluatul pentru a adera la pereții tăviței pentru brioșe și se înțepă cu o furculiță, pentru a nu-i permite să crească.

Se dă tava la cuptorul preîncălzit, timp de aproximativ 15 minute, ca să se coacă/usuce aluatul, dar să nu se rumenească tare.

Separat se face crema de vanilie. Se mixează bine gălbenușurile cu zahărul, vanilia, amidonul și laptele, după care se dă cratița la foc mic și se amestecă întruna, până ce se îngroașă crema. Se lasă compoziția să se răcorească puțin, după care se încorporează untul. După ce se omogenizează compoziția, se dă crema la frigider să se lege, până când va fi folosită.

Se umplu coșulețele cu un șpriț și se decorează cu fragi din dulceață, fără sirop.

Se depozitează la rece. Coșulețele se pot păstra la congelator, chiar și o lună.

TIPS-URI

1

Aluatul fraged se prepară la rece, așa că nu încălziți laptele și nu topiți grăsimile.

2

Foaia de aluat nu trebuie să fie prea subțire, dar nici prea groasă (6-7 mm este exact cât trebuie!).

3

Formele pentru tarte/brioșe nu trebuie neapărat unse cu ulei, pentru că aluatul fraged conține suficiente grăsimi, ca să nu se lipească de vas.

4

Coșulețele nu trebuie să fie prea înalte.

5

Nu rumeniți prea tare coșulețele pentru că nu mai au un aspect frumos și se pot usca.

6

La prepararea cremei, amestecați întruna compoziția, la foc mic, ca să nu se prindă de fundul cratiței.

7

Nu adăugați untul în cremă, decât după ce s-a răcorit puțin.

8

Crema se poate prepara și la bain-marie, fără riscul de a se prinde de fundul cratiței, dar durează mai mult timp.

9

Coșulețe se pot păstra timp de o lună la congelator, dacă nu aveți umplutură suficientă.

10

Pentru a avea coșulețe mai aspectuoase, e bine să decupați aluatul, cu forme ondulate (ceea ce eu nu am făcut de această dată, dar asta nu înseamnă că nu vă pot da un sfat bun!)

11

Păstrați coșulețele umplute cu cremă la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cosulete cu crema de vanilie si fragi din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura marmorata cu mere si piersici