Desert cozonac coronita cu ciocolata

de mirela0911 in Dulciuri, 25 Apr 2018 | 3507 vizualizari

 

Am preluat ideea acestei coronite de la caietulcuretete.com si au fost foarte incantati copiii si de forma si de gust! Multumesc, Violeta! >:D<

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 2 lg zahar
  • 50 g unt
  • cca 200-250 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 lgt coaja rasa de lamaie
  • 1 lgt rasa de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 lg cacao
  • 2 lg zahar
  • 1 plic zahar cu scortisoara
  • 1 galbenus pt uns
  • cativa fulgi de migdale
  • 1 lg lapte
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac coronita cu ciocolata:

Intr-o craticioara se incalzeste putin lapte, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg de faina si drojdia uscata. Se amesteca si se lasa sa se activeze.

Intr-un vas larg se cerne faina. Se pune sarea, coaja de lamaie si galbenusurile de la cele 2 oua batute usor. Dupa ce se activeaza drojdia, se pune peste faina din bol. Restul de lapte se pune pe foc mic impreuna cu cele 2 lg zahar, zaharul vanilat si untul. Se amesteca pana se dizolva toate si se raceste usor. Se toarna cate putin peste faina si se amesteca pana se obtine un aluat bun de framantat. 

Se toarna putin ulei pe masa de lucru si se framanta aluatul pana devine elastic si nelipicios. Se lasa la dospit.

Intre timp albusurile se mixeaza bine cu 2 lg zahar. Cacaua se amesteca cu zaharul apoi se combina cu spuma pana se obtine o crema omogena. Se lasa deoparte.

Aluatul se intinde pe masa de lucru unsa cu putin ulei, in forma dreptunghiulara. Se unge cu crema de cacao apoi se ruleaza cat mai strans. Se inchide aluatul in forma de cerc si se transfera pe tava tapetata cu hartie de copt.

Cu un cutit ascutit se cresteaza cercul dar nu de tot in bucati late de 2 cm. Fiecare bucatica se rasuceste usor pentru a ajunge cu partea cremoasa in sus. Se lasa sa mai dospeasca cca 15 minute apoi se unge cu oul amestecat cu putin lapte, se presara fulgii de migdale si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumeneste frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac coronita cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (21)

Ancutsa 1

28.04.2018, 17:05

Foarte frumoasa!!

kytz 1

01.05.2018, 09:40

Foarte frumoasă și delicioasă!

RuxyRux 1

12.12.2018, 23:30

Cat de frumos e impletita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu frisca si nuca