Desert crema de zahar ars cu piersici si kiwi

de Bucataras Diana in Prajituri, 25 Mar 2018 | 2937 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 14 oua
  • 14 linguri + 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1/2 kg piersici
  • 4 kiwi
  • scortiosara
  • 1 steluta anason
  • menta proaspata (sau uscata)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crema de zahar ars cu piersici si kiwi:

Intr-o oala incapatoare punem cele 6 linguri de zahar la foc mediu.Din cand in cand amestecam. Cand zaharul a devenit maroniu, tapetam peretii si fundul oalei, inclinand-o si invartind-o. Cat timp se racoreste caramelul, spargem ouale intr-un bol adanc si le batem bine cu cele 14 linguri de zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce se topeste zaharul adaugam scortisoara, menta si o steluta de anason pisata si subtiem compozitia cu laptele. Apoi “aruncam” in oala felii de piersica si cubulete de kiwi. Dam la cuptor pana se rumeneste. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crema de zahar ars cu piersici si kiwi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu capsuni