Desert cu cannelloni şi brânza de vaci

de diaconta in Dulciuri, 30 Noi 2013 | 7509 vizualizari

 

Pozele sunt cam jalnice,dar e un desert atât de bun ,încât am vrut neaparat să vă împărtăşesc reţeta.

 

INGREDIENTE

17 tuburi cannelloni

Pentru umplutura:

  • 600 g brânza dulce de vaci
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • Coaja de lamâie
  • Vanilie

Pentru crema:

  • 4 galbenusuri de ou
  • 3 linguri zahar
  • 250 g mascarpone
  • 100 ml frisca lichida
  • 3 linguri smântâna
  • Vanilie
  • Stafide înmuiate în rom
  • Zmeura

Pentru bezea:

  • 4 albusuri de ou
  • 100 g zahar
  • Zeama de lamâie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu cannelloni şi brânza de vaci:

Am pregatit mai întâi umplutura.

Pentru asta am amestecat toate ingredientele.

Pentru crema am mixat galbenusurile cu zaharul pâna s-au deschis la culoare,am adaugat crema mascarpone ,smântâna si frisca.Am mai mixat foarte putin,doar cât sa se omogenizeze totul.Am pus vanilia.

Cu ajutorul unui poş am umplut tuburile de cannelloni cu umplutura de brânza.

Le-am asezat într-un vas termorezistent ,pe care l-am uns cu unt.

Peste cannelloni am presarat o parte din stafidele ,pe care le-am înmuiat cu putin rom,apoi am acoperit bine cu crema si am mai presarat stafide si zmeura.

Am pus vasul la cuptor la 180 de grade.

Intre timp am pregatit bezeaua.

Albusurile cu zaharul le-am pus într-un bol de inox si le-am pus pe baie de aburi.

Am amestecat cu un tel pâna ce compozitia s-a încalzit si luând între degete spuma,nu am mai simtit granulele de zahar.

Am luat vasul de pe aburi si am continuat sa mixez spuma pâna a prins consistenta si a devenit lucioasa si ferma.La final am adaugat zeama  de lamâie.

Dupa 20 de minute,am scos vasul din cuptor si am pus deasupra bezeaua.

Am reintrodus vasul la cuptor pentru alte 30 de minute pâna când s-a uscat bezeaua.

Pentru ca nu am vrut sa pun prea mult zahar la bezea,nu am obtinut o bezea crocanta asa cum as fi vrut.

Noi n-am prea avut rabdare,asa ca l-am taiat cât înca era cald.

Recomandarea mea ar fi sa-l lasati sa se raceasca,va fi mult mai bun si va arata mult mai bine când îl veti taia.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu cannelloni şi brânza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lau 1

01.12.2013, 15:41

delicios

Aurelia 07_07 1

01.12.2013, 19:59

Arata super

Madelline 1

12.02.2014, 00:40

arata bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata