Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys

de Cris2711 in Dulciuri, 24 Mar 2016 | 4725 vizualizari

 

Pentru ca maine este  Karfreitag (Vinerea Mare) la evanghelici si familia sotului meu vine la un gratar cu somon, nu puteam sa nu fac si un desert. Am ales sa fac aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. mascarpone
  • 500 ml smantana lichida pentru frisca
  • 150-200 ml lichior Baileys
  • 1 ciocolata
  • 6 linguri de zahar
  • 2 pliculete intaritor de frisca
  • Amarettini sau Piscoturi sfaramate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys:

Intr-un castron inalt, special  pentru mixat frisca, se mixeaza smantana lichida cu intaritor de frisca si 3 linguri de zahar pana se formeaza frisca.

Mascarponele se pune intr-un castron cu 3 linguri de zahar, se mixeaza bine apoi se adauga frisca si ciocolata rasa.

Eu am pus in 9 borcanele,un strat de crema mascarpone-frisca apoi lichior Baileys, din nou crema, apoi ciocolata rasa deasupra si niste Wibele svabe (un fel de biscuiti-piscoturi in miniatura), se poate decora si cu Amarettini.

Se pune desertul la frigider pentru cel putin 4-5 ore.

 

TIPS-URI

1

In loc de mascarpone se poate pune si iaurt natural

2

Se poate decora si cu fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cu mascarpone, ciocolata, frisca si Baileys" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]